Begin je dag goed: kies voor jezelf

Je wordt wakker, pakt je telefoon, checkt de kranten, je mail, en voor je het weet is de dag al weer begonnen en ben je gehaast, druk en eigenlijk nog helemaal niet uitgerust. In plaats van voor jezelf te kiezen, heb je vanochtend voor anderen en hun agenda’s gekozen.

Gebruik vanaf nu het eerste uur van de dag voor jezelf. Leg je telefoon niet meer naast je bed, maar in de woonkamer, dan kan je ook niet in de verleiding komen. Wanneer je wakker wordt, begin je met veel water drinken, stretchen, eventueel nog wat andere lichaamsbeweging, maar laat eerst je lijf maar weer eens actief worden. Daarna ga je zitten en mediteer je 20 minuten. Hoe je dat wilt doen, is helemaal aan jou, zoek een geleide meditatie, zit in stilte, gebruik een dankbaarheidsmeditatie, wat voor jou het prettigst voelt.

En als je dan helemaal tot wakker bent en tot jezelf bent gekomen, is het tijd voor deze dag. Wat zijn je drie belangrijkste doelen voor de komende periode? (Pen en papier is nu handig) Welke drie acties ga jij vandaag, absoluut uitvoeren om dichter bij die doelen te komen? En welke drie mensen heb je hiervoor nodig. Deze oefening kost je niet meer dan 20 minuten van je tijd, maar bereidt je optimaal voor op de dag die komt. Je kunt dit zelfs herhalen in het eerste uur dat je op kantoor bent. Geen afleidingen, geen telefoontjes, geen mail, alleen maar voorbereiden op de dag.

Zo weet je zeker dat je vandaag niet geleid wordt door het blussen van andermans brandjes, maar dat je actief aan de slag kunt met wat belangrijk is voor jou. Voor jezelf kiezen helpt dus jou en je organisatie te groeien. Met rust en focus.

En onthoud: met motivatie bereik je meer!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *