Visualisatie: hoe het niet moet

Je kent vast de verhalen wel: ik visualiseerde een kasteel en 2 maanden later woonde ik er, had ik 6 butlers, 1 ferrari en was ik de gelukkigste man op de wereld. Visualisatie wordt heel veel ingezet en brengt heel veel moois.

Maar…. (jep, daar is de maar) zo werkt het dus niet. Ik hoorde Deepak Chopra eens zeggen dat de law of attraction prachtig werkt. Je visualiseert datgene wat je wilt en daarmee trek je ook de problemen en hobbels en hindernissen aan die op je weg naar het gewenste liggen. Mensen raken vervolgens de eerste hindernis en laten zich ontmoedigen en haken af.

Zo moet het dus niet. Hoe dan wel? Heb vertrouwen in jezelf. Stel je doelen, helder, duidelijk, scherp, maak ze mooi, groot, nog groter, maak ze alles wat je ooit had willen hebben, zijn of doen. En visualiseer ze dan. Maak er foto’s van, loop er doorheen, voel het, ruik het, beleef het. En heb vanaf dat moment vertrouwen in jezelf, in alles wat jij kunt. Want het is niet de visualisatie die ervoor zorgt dat je krijgt wat je voor ogen hebt. Jíj bent degene die ervoor zorgt dat je krijgt wat je hebben wilt. Dus blijf niet langer naar een plaatje kijken en afwachten. Vanaf nu ga jij visualiseren en aan de slag. De visualisatie is je motivatie, jouw discipline en doorzettingsvermogen bepalen het resultaat.

Dus onthoud: met motivatie bereik je meer!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *