Verloren tijd

Wat te doen met verloren tijd? Je kunt het invullen met verloren zaken. En soms even gewoon helemaal “uit” is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. Het helpt je verwerken en opladen. Meditatie is hier een goed voorbeeld van.

Maar er is ook genoeg tijd die écht verloren gaat. Omdat je ergens moet wachten, in de file staat, staat te stofzuigen, of strijken, of je op de sportschool bent, of aan het hardlopen, noem maar op. Wist je dat er ooit een onderzoekje is gedaan hoe mensen omgaan met wachten? Proefpersonen namen, alleen, in een kamer plaats, wachtend op een gesprek dat ze zouden voeren. In die kamer was niks. Alleen een apparaat waarmee ze zichzelf elektrische schokken konden toedienen. Drie keer raden wat de proefpersonen liever deden dan gewoon een kwartiertje rustig zitten wachten? Precies! Zichzelf elektrocuteren….

Geen wonder dus dat jij die verloren tijd probeert in te vullen met social media, spelletjes, surfen. Maar wat nou als je die tijd zou gebruiken om aan jezelf te werken. Zoek daarom nu meteen podcasts, youtube-video’s, luisterboeken op die je zou kunnen afspelen als je tijd verloren voelt gaan. Zo heb je altijd iets te doen als je ergens moet wachten, of iets gedachteloos moet doen en word je elke dag een beetje beter.

Succes!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *