Verhoog je productiviteit: beweeg

Trainen, stretchen, sporten, hardlopen, bewegen. Verhoog je productiviteit door fysiek in actie te komen. Door in beweging te komen, geef je jezelf afleiding met focus, je bloedt begint weer te stromen en zo je ideeën ook weer.

En het mooie is, het is reuze gemakkelijk. Gedurende de hele dag kan je kleine momenten van beweging invoeren die je helpen beter te presteren, terwijl je je tegelijkertijd meer ontspannen voelt.

Begin de dag met beweging. Flink stretchen zodra je opstaat, om alle laatste restjes van de nacht achter te laten.

Gedurende de dag las je elk uur een kleine pauze in. Niet om je te laten afleiden door de agenda’s van anderen, maar om jezelf weer op te laden. Ga een blokje om, stretch nog wat, alles om even weg bij je bureau te zijn. Na 10 minuten kan je weer fris verder waar je gebleven was.

In de middag, je weet wel, als de after-lunchdip toeslaat, ga je wandelen. Buiten. Wat voor weer het ook is. Een half uur lang voel je de zon, regen, wind, alles wat er op dat moment buiten gebeurt. Haal goed en diep adem en neem die tijd voor jezelf. Je zal opgeladen weer verder gaan. Is het lastig om dit halverwege de middag te doen? Probeer het dan eens voordat je naar huis gaat. Gewoon even een half uur de dag van je af laten glijden. Het zal alle verschil maken in hoe je thuiskomt en hoe je aandacht hebt voor diegenen die er op je wachten.

Vergeet ook niet te sporten. Minstens drie keer per week. Naar de sportschool, op het voetbal- of hockeyveld, hardlopen, zwemmen, wat jij het allerliefste doet. Het is belangrijk goed voor je lichaam te zorgen, mobiel te blijven, je conditie op orde te houden. Zo kan je de hele wereld aan.

Wil je je productiviteit verhogen? Kom dan nu in actie. Opstaan en gáán!

En onthoud: met motivatie bereik je meer!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *