Wees geen kokende kikker: verhoog je standaard

Je ziet op televisie wel eens programma’s over (niet zulke) schone huizen, over totaal verrommelde woningen, over niet geheel gelukte, of afgemaakte, verbouwingen. Allemaal voorbeelden van langzaam en onmerkbaar afglijden tot een niveau dat je niemand toewenst.

Hetzelfde gebeurt overigens vaak bij mensen die, als ze heel eerlijk zijn, te zwaar zijn. Ze zouden nooit meer dan zoveel kilo wegen. En toen dat punt er was, kon er ineens nog wel 5 kilo bij, maar meer niet. Tot ook die 5 kilo erbij zaten…. En voor je het weet: overgewicht.

Je kent vast het verhaal van de kikker die langzaam opwarmt in zijn pannetje. Net zolang tot hij sterft, omdat het water kookt. Terwijl de kikker natuurlijk nooit in een pannetje met kokend water zou zijn blijven zitten als het water al had gekookt op het moment dat hij erin werd gestopt.

En het lastige? Iedereen kan de kikker in het koude pannetje water zijn. Echt iedereen. Of je nou tegenslag krijgt te verwerken, of niet, het wegglijden van je standaard is gebeurd voor je er erg in hebt.

Gelukkig hoeft het niet. En daarin heb je dan ook nog de keuze: of je blijft op het niveau waar je je nu bevindt, óf je verhoogt je standaard en gaat daarmee aan de slag. Niet alleen zorgt het werken aan jezelf voor een gevoel van voldoening en niet alleen zal je meer bereiken dan als je gewoon op je oude standaard was vastgeroest, maar je zal vooral ook veel meer volbrengen dan je ooit van jezelf had verwacht. Hoe fijn zou dat voelen! En dat allemaal door vandaag die ene keuze te maken: verhoog je standaard!

Succes!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *