Motivatiebreker: als resultaat op zich laat wachten

Ken jij mensen die zich op 1 januari allemaal mooie doelen stelden, om 1 maart er al weer mee te zijn gestopt? Misschien heb je het zelfs bij jezelf wel eens gezien. Hoeft overigens niet alleen op 1 januari, kan het hele jaar door. Feit is dat de meeste mensen die zich doelen stellen er na zo’n 4 tot 5 weken mee stoppen. Hoe dat komt? Het resultaat laat even op zich wachten en ze besluiten dan, al dan niet onbewust, dat het toch niets voor ze was. Het op zich laten wachten van resultaat is een heel belangrijke factor in het al dan niet doorpakken.

Gelukkig is de remedie simpel. Stel jezelf dat fantastische doel, (je weet wel: aim for the moon) maar stel jezelf daarna allerlei kleinere, simpelere, en vooral sneller te behalen, tussendoelen. En geniet van elke overwinning die je boekt.

Wil je afvallen? Stel jezelf niet alleen als grote doel dat er 10 kg afmoet, dat je fitter wilt zijn, dat je gezonder wilt zijn. Maar beloon jezelf ook voor elke kilo eraf, elke verbetering in je bloeddruk, hartslag, bloedwaardes, elke kilometer die je verder kunt hardlopen. (Maar doe dat nou niet met een kilo bonbons dan, he?)

Heb je een zakelijk doel? Bedenk dan wat er allemaal voor nodig is om die ene klant binnen te halen, die order erin te krijgen, dat ene systeem eindelijk ingevoerd te krijgen en stel hierin tussendoelen. Sta stil bij deze tussendoelen, vier ze met je team.

Tussendoelen stellen, behalen en vieren zorgt er dan voor dat je resultaat niet zo lang op zich laat wachten, het geeft je een gevoel van voldoening, van prestatie en dat gevoel alleen al brengt discipline en motiveert je om het volgende doel te halen. Net zolang tot je bent waar je wilt zijn.

En onthoud: met motivatie bereik je meer!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *