Vergroot je productiviteit: chunking

Gedurende de dag verspil je heel veel tijd aan gedachteloze bezigheden. Even een woordje leggen in wordfeud, online nóg een keer de krant lezen, social media bijwerken, whatsapp checken, al die zaken tellen op. Om je productiviteit te vergroten, is het eerste dat je doet, natuurlijk, al die meldingen uitschakelen. Op deze manier kies je er zelf voor wanneer je je laat afleiden.

Het volgende dat je doet is je werkzaamheden in blokken opdelen. Chuncking bestormt de werkplek op dit moment. Het wordt steeds duidelijker dat de mens niet geschikt is voor multi-tasken (nee, jij ook niet!), dat de kosten van het omschakelen zo hoog zijn dat we ons steeds minder goed kunnen concentreren en we grote delen van onze tijd verdoen met dat omschakelen. Plan daarom soortgelijke activiteiten allemaal op hetzelfde moment en laat ze daarbuiten rusten.

Om chuncken in te voeren, moet je eerst bijhouden wat er gedaan moet worden. Noteer al je actiepunten op 1 centrale plek. Elke dag loop je deze na, besluit wat je deze dag gaat doen en controleer je of er taken op elkaar lijken. Als dat zo is, plan je deze taken samen in. Wanneer? Dat is aan jou en jouw agenda.

Elke dag creëer je op deze manier meer focus, vergroot je je productiviteit en bereik je veel meer op een dag. En als je al meer bereikt in 1 dag, wat kan je dan allemaal bereiken in 1 maand? In 1 jaar?

En onthoud: met motivatie bereik je meer!

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *