Boekenlijst 2017

Niks beter voor je geest dan lezen. Je hebt vast al eens gehoord dat je minstens een boek per maand moet lezen. Kom jij daar aan? Gun jij jezelf de rust om volledig op te gaan in een andere wereld? Gun jij jezelf de tijd om je verder te ontwikkelen? Of weet je niet waar je moet beginnen? Welke boeken je kunt lezen? Of kan je niet kiezen uit het enorme aanbod?

Geen nood! Kies een van onderstaande boeken en lees jezelf zo 2018 in! Ik ben benieuwd wat je ervan vond. √Čn hoe het je geraakt en geholpen heeft!

De logica van geluk

Mo Gawdat

Over hoe een technicus zijn depressie te lijf ging op de enige manier die hij kende: door het oplossen van vraagstukken. En zo bedacht hij de formule van geluk. Het boek daagt je uit terug te komen in het hier en nu, zonder zweverig te worden. En hoewel het ontstaan is uit het persoonlijke verhaal van de schrijver, biedt het boek aanknopingspunten voor iedereen.

De kracht van het nu

Eckhart Tolle

Een oudje, maar niet minder actueel. Over hoe het loslaten van je analytische geest je helpt je ego los te laten. Een totaal tegengestelde benadering van het vorige boek dus. Door het loslaten van je ego verlossen we onszelf van onze pijn en kunnen we voluit leven. Zonder dat we daarvoor anderen nodig hebben.

Ki

Hans Peter Roel

Een gehaaide beurshandelaar, op het randje van een inzinking, vertrekt voor een week op vakantie en zegt uiteindelijk zijn baan op om maanden in Nepal in een klooster zichzelf en het geheim van een gelukkig leven te ontdekken. Leest weg als een roman en geeft ondertussen de handvatten om de energie ook zelf te ontdekken.

Zelfcompassie

Kristin Neff

De eeuwige strijd. Net zo goed voor jezelf zorgen als voor anderen. Net zo vriendelijk voor jezelf zijn als voor anderen. Leer met dit boek mild te zijn voor jezelf, zodat je leven zachter is en je je capaciteiten kunt inzetten voor wat jij echt belangrijk vindt!

Nooit meer te druk

Tony Crabbe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld, belooft de schrijver ons. En dat lijkt me iets dat toch iedereen wil? Niet het zoveelste boek over time-management, maar een hele nieuwe filosofie over omgaan met onszelf. Over hoe focus alles verandert. Crabbe deelt zijn boek in in drie delen: beheersing, onderscheiding en betrokkenheid. En vooral dat laatste deel is voor veel mensen een eye-opener. Relaties, met anderen en met wat je wilt bereiken, bieden je een duidelijk tegenwicht voor een immer druk, druk, druk.

Clair van den Boogaard (11 Posts)

oprichter van Leiders met Lef en expert op het gebied van motivatie en prestatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *